Grafiek: Besturingssysteem - Wereldwijde verzending van apparaten


Neem een ​​kijkje bij een aantal interessante feiten, grafieken en cijfers over het thema Besturingssysteem - Wereldwijde verzending van apparaten hier. Een besturingssysteem (ook wel: bedrijfssysteem, in het Engels operating system of afgekort OS) is een programma (meestal een geheel van samenwerkende programma's) dat na het opstarten van een computer in het geheugen geladen wordt en de hardware aanstuurt. Het fungeert als een medium tussen de hardware en de computergebruiker met als opzet dat de gebruiker programma's op een gemakkelijke en/of efficiënte manier kan uitvoeren. (Bron: Wikipedia.org) Wat is de huidige situatie in de verkoop - en de vooruitzichten van de besturingssystemen voor de toekomst? Op hoeveel nieuwe apparaten zullen ze elk jaar worden geïnstalleerd? Apparaten hier ook notebooks en bureau-pc's, tablets, ultra-mobiele telefoons en mobiele telefoons.Besturingssysteem - Wereldwijde verzending van apparaten: 2017

Android: 1.469 (miljarden)

Windows: 570.937 (miljoenen)

iOS/MacOS: 504.147 (miljoenen)

RIM: 24.121 (miljoenen)

Anderen: 396.959 (miljoenen)

Met dit bedrag veranderde het aantal smartphones met Android in de wereld, sinds het moment dat je kwam naar deze pagina:

Deel deze grafiek met vrienden:      
    
    
Steek deze grafiek op uw webpagina: Link naar deze grafiek:
Kopieer gewoon de code (CTRL + C) en plak het (CTRL + V) aan uw webpagina.

Hoe deze grafiek te lezen: Deze grafiek toont de gekozen variabelen en hun relaties. Wat kan dat betekenen? Deling met getallen: Bijvoorbeeld, als we verdelen een financieel bedrag door het aantal mensen, dan is de resulterende figuur vertelt hoeveel van het bedrag dat valt op een persoon. Percentage: De percentages zeggen welk deel van het geheel is de gegeven waarde. Bijvoorbeeld, 25% is een kwart van de gehele, 50%: een helft van het geheel 100% betekent een geheel. Hier kunt u de definities van de andere variabelen die in de grafiek hierboven ziet:

Android is een opensourceplatform voor mobiele telefoons en tablet-pcs gebaseerd op de Linuxkernel en het Java-programmeerplatform. In april 2013 werden er meer dan 1,5 miljoen Android-telefoons per dag geactiveerd en Android is daarmee het meest verkochte besturingssysteem op mobiele telefoons. In totaal zijn er tot maart 2013 meer dan 750 miljoen Android-apparaten geactiveerd. (Bron: Wikipedia.org)

Microsoft Windows is een serie besturingssystemen van Microsoft voor de personal computer. De eerste versie werd door Microsoft op 22 november 1985 gelanceerd en Windows domineert sinds de introductie van Windows 95 in 1995 de personalcomputermarkt. Op 1 november 2011 had Microsoft 91,86% van de personalcomputermarkt in handen volgens NetMarketShare. (Bron: Wikipedia.org)

Het mobiele besturingssysteem iOS (vóór juni 2010 iPhone OS) is het besturingssysteem van de iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV. Het wordt ontwikkeld door Apple. Het besturingssysteem stond op 26 % van alle verkochte smartphones in het laatste kwartaal van 2010. Het was hiermee het op twee na meest verkochte smartphone-besturingssysteem, na Google Android en Symbian van Nokia. (Bron: Wikipedia.org)
Grafiek: Besturingssysteem - Wereldwijde verzending van apparaten - 2014


Op de onderstaande grafiek kunt u marktaandelen (verkoop) van de belangrijkste besturingssystemen zien. Voor het jaar 2014 - zoals ze werden voorspeld.

Besturingssysteem - Wereldwijde verzending van apparaten: 2014

Android: 1.07 (miljarden)

Windows: 397.533 (miljoenen)

iOS/MacOS: 359.483 (miljoenen)

RIM: 27.15 (miljoenen)

Anderen: 702.786 (miljoenen)


Deel deze grafiek met vrienden:      
    
    
Steek deze grafiek op uw webpagina: Link naar deze grafiek:
Kopieer gewoon de code (CTRL + C) en plak het (CTRL + V) aan uw webpagina.

Belangrijkste bronnen van de gegevens: Gartner, 2013. Lees meer over gegevensbronnen.

 

WikiFigures is een project van Bispiral, s.r.o. De inhoud is beschikbaar onder verschillende licenties afhankelijk van de bron van de gegevens. Bij gebruik van de grafieken van WikiFigures op uw website, kunt u meestal gebruik van deze licentie: CC BY 3.0. Vermeld altijd de bron van gegevens en een link naar de juiste WikiFigures pagina met de grafiek. | Lees over de JavaScript-bibliotheken, die werden gebruikt om de charts te WikiFigures creëren. | Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van deze website en Privacybeleid