Diagrammet: Operativsystem - Verdensomspennende forsendelser av enheter


Ta en titt på noen interessante fakta, diagrammer og tall om temaet Operativsystem - Verdensomspennende forsendelser av enheter her. Et operativsystem (OS) er den grunnleggende programvaren på en datamaskin, og det som tildeler de forskjellige ressursene i datamaskinen til andre programmer. Én type ressurs er eksterne enheter, som en skriver. Operativsystemet passer for eksempel på at to programmer ikke samtidig sender informasjon til samme skriver, men at de legges i en venteliste før utskrivning. En annen type ressurs er interne enheter som minne og prosessorer. Dette er svært grunnleggende komponenter som operativsystemet også holder styr på. (Kilde: Wikipedia.org) Hva er dagens situasjon i salg - og utsiktene for operativsystemer til fremtiden? På hvor mange nye enheter vil de bli installert hvert år? Enheter her inkluderer bærbare og skrivebord-baserte PCer, tabletter, ultra-mobiler og mobiltelefoner.Operativsystem - Verdensomspennende forsendelser av enheter: 2017

Android: 1.469 (milliarder)

Windows: 570.937 (millioner)

iOS/MacOS: 504.147 (millioner)

RIM: 24.121 (millioner)

Annet: 396.959 (millioner)

Av dette beløpet endret antall smarttelefoner med Android i verden, siden det øyeblikket du kom til denne siden:

Del dette diagrammet med venner:      
    
    
Sett denne oversikten på nettsiden din: Lenke til dette diagrammet:
Bare kopier koden (CTRL + C) og lim den (CTRL + V) på nettsiden din.

Hvordan lese denne oversikten: Dette diagrammet viser de valgte variabler og deres relasjoner. Hva kan det bety? Divisjon av tallene: For eksempel, hvis vi deler en økonomisk sum med antall mennesker, hvorpå det resulterende tall forteller hvor mye av mengden faller på en person. Percent: Prosentene si, hvilken del av det hele er det gitt verdi. For eksempel er 25% en fjerdedel av hele, betyr 50% en halvdel av hele, betyr 100% helhet. Her kan du se definisjonene av de andre variablene som brukes i diagrammet ovenfor:

Android er et mobilt operativsystem (altså for for smarttelefoner og mobiltelefoner og nettbrett) opprinnelig utviklet av Android Inc., et firma kjøpt av Google i 2005. Android er basert på en modifisert versjon av Linux-kjernen. At Android skulle distribueres ble annonsert 5. november 2007, samtidig med grunnleggelsen av Open Handset Alliance, et konsortium av 86 maskinvare-, programvare-, og telekom-selskaper viet til å fremme åpne standarder for mobile enheter. Google ga ut mesteparten av Android-koden under Apache-lisensen, en fri programvare og åpen kildekode-lisens. (Kilde: Wikipedia.org)

Microsoft Windows er en serie operativsystemer fra selskapet Microsoft. Den nyeste utgitte versjonen er Windows 8, som kom høsten 2012. (Kilde: Wikipedia.org)

iOS (tidligere iPhone OS) er et operativsystem utviklet av Apple for iPhone, iPod touch og iPad. Det er avledet av Mac OS X, og baserer seg på samme Mach- og Darwin-kjerne som Mac OS X. Operativsystemet har fire abstrakte «lag»: Et Core OS lag, et Core Services-lag, et media-lag og et lag kalt Cocoa Touch. Operativsystemet tar mindre plass enn en halv gigabyte av enhetenes totale lagringsplass (fra 8 til 64 GB). (Kilde: Wikipedia.org)
Diagrammet: Operativsystem - Verdensomspennende forsendelser av enheter - 2014


På grafen nedenfor kan du se markedsandeler (salg) av viktigste operativsystemer. For året 2014 - som de ble spådd.

Operativsystem - Verdensomspennende forsendelser av enheter: 2014

Android: 1.07 (milliarder)

Windows: 397.533 (millioner)

iOS/MacOS: 359.483 (millioner)

RIM: 27.15 (millioner)

Annet: 702.786 (millioner)


Del dette diagrammet med venner:      
    
    
Sett denne oversikten på nettsiden din: Lenke til dette diagrammet:
Bare kopier koden (CTRL + C) og lim den (CTRL + V) på nettsiden din.

Hovedkilder av data: Gartner, 2013. Les mer om datakilder.

 

WikiFigures er et prosjekt av Bispiral, s.r.o. Innholdet er tilgjengelig under ulike lisensene avhengig av kilden til informasjonen. Ved bruk av diagrammer fra WikiFigures på ditt nettsted, kan du vanligvis bruker denne lisensen: CC BY 3.0. Alltid nevne kilden til data og link til den aktuelle WikiFigures side med kartet. | Les om JavaScript-biblioteker, som ble brukt til å lage diagrammer på WikiFigures. | Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler på dette nettstedet og Personvern