Grafiek: Verenigde Staten - Staatsschuld


Neem een ​​kijkje bij een aantal interessante feiten, grafieken en cijfers over het thema Verenigde Staten - Staatsschuld hier. De staatsschuld of overheidsschuld omvat het totaal van de schulden van de centrale overheid, de niet-centrale overheden (provincies, waterschappen, gemeenten) en de wettelijke sociale verzekeringsinstellingen. Formeel is de tweede naam juister dan de eerste, daar de staatsschuld officieel een naam is voor alleen de schuld van het Rijk. (Bron: Wikipedia.org) Neem een ​​kijkje op de evolutie van de schuld in de tijd. Kijken naar het aandeel schuld per persoon en op de verhouding schuld / BBP.Verenigde Staten: 2012

Staatsschuld:
16.066 (USD) (triljoenen)

Bruto binnenlands product:
15.542 (USD) (triljoenen)

Bevolking:
313.914 (miljoenen)

Staatsschuld / Bruto binnenlands product:
103.371 (%)

Staatsschuld / Bevolking:
51.18 (USD) (duizenden)

Door dit bedrag van USD veranderde de schuld van het moment, toen je kwam naar deze pagina:


Deel deze grafiek met vrienden:      
    
    
Steek deze grafiek op uw webpagina: Link naar deze grafiek:
Kopieer gewoon de code (CTRL + C) en plak het (CTRL + V) aan uw webpagina.

Hoe deze grafiek te lezen: Deze grafiek toont de gekozen variabelen en hun relaties. Wat kan dat betekenen? Deling met getallen: Bijvoorbeeld, als we verdelen een financieel bedrag door het aantal mensen, dan is de resulterende figuur vertelt hoeveel van het bedrag dat valt op een persoon. Percentage: De percentages zeggen welk deel van het geheel is de gegeven waarde. Bijvoorbeeld, 25% is een kwart van de gehele, 50%: een helft van het geheel 100% betekent een geheel. Hier kunt u de definities van de andere variabelen die in de grafiek hierboven ziet:

Het bruto binnenlands product (bbp) is de totale geldwaarde van alle in een land geproduceerde finale goederen en diensten gedurende een bepaalde periode (meestal een jaar). Meestal wordt met dit begrip het bruto binnenlands product tegen marktprijzen bedoeld.

Onder bevolking worden alle inwoners van een bepaald land, staat of gebied gerekend. De bevolking wordt ook wel populatie of inwoners genoemd. Meestal wordt het woord bevolking in combinatie met het inwonertal gebruikt om het aantal inwoners aan te duiden. (Bron: Wikipedia.org)
Grafiek: Verenigde Staten - Staatsschuld


Op de grafiek hieronder kunt u meer informatie over hetzelfde onderwerp te zien: Staatsschuld - Bruto binnenlands product - Bevolking. In dit geval kunt u de ontwikkeling van deze hoeveelheden te zien met verschillende parameters en over een langere periode (indien gegevens beschikbaar zijn).

Verenigde Staten: 1970

Staatsschuld:
370.919 (USD) (miljarden)

Bruto binnenlands product:
1.025 (USD) (triljoenen)

Bevolking:
203.984 (miljoenen)

Staatsschuld / Bruto binnenlands product:
36.194 (%)

Staatsschuld / Bevolking:
1.818 (USD) (duizenden)


Deel deze grafiek met vrienden:      
    
    
Steek deze grafiek op uw webpagina: Link naar deze grafiek:
Kopieer gewoon de code (CTRL + C) en plak het (CTRL + V) aan uw webpagina.

Belangrijkste bronnen van de gegevens: TreasuryDirect.gov, Worldbank.org, Wikipedia.org. Lees meer over gegevensbronnen.

 

WikiFigures is een project van Bispiral, s.r.o. De inhoud is beschikbaar onder verschillende licenties afhankelijk van de bron van de gegevens. Bij gebruik van de grafieken van WikiFigures op uw website, kunt u meestal gebruik van deze licentie: CC BY 3.0. Vermeld altijd de bron van gegevens en een link naar de juiste WikiFigures pagina met de grafiek. | Lees over de JavaScript-bibliotheken, die werden gebruikt om de charts te WikiFigures creëren. | Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van deze website en Privacybeleid